Església de Masricard
(La Canonja - Tarragonès)

La Canonja - Església de Masricard

La Canonja - Església de Masricard (Foto: Albert Esteves, 2008)

La Canonja - Església de Masricard (Foto: Albert Esteves)

La Canonja - Església de Masricard (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Masricard, 8-10
La parròquia de Masricard existeix des del segle XIII, però el seu aspecte actual és degut a una reconstrucció realitzada a partir de 1459. A causa dels perills de l'època l'edifici es va construir fortificat, i es poden veure encara restes del matacà defensiu. La façana és de pedra ben escairada. La porta renaixentista i l'ull de bou són posteriors, del segle XVI. Està dedicada a la mare de Déu de l'Esperança. Al costat de l'església hi ha un cos afegit obert amb portal adovellat de mig punt.