Mas Ventós
(El Port de la Selva - Alt Empordà)

Port de la Selva - Mas Ventós

Port de la Selva - Mas Ventós (Foto: Albert Esteves, 2008)

Port de la Selva - Mas Ventós (Foto: Adriano Felguera, 2012)

Situació Crtra. de Sant Pere de Rodes a Vilajuïga
Entre Sant Pere de Rodes i Vilajuïga, en un indret privilegiat des d'on es pot gaudir d'una panoràmica esplèndida de la vall de Saverdera, hi ha les ruïnes del Mas Ventós. D'origen antic, la major part de les restes correspon a la reconstrucció duta a terme durant el segle XIX pels ducs de Medinaceli, que n'eren propietaris d'ençà de la desamortització dels béns eclesiàstics, pel fet que abans la masia pertanyia al monestir de Sant Pere. Les seves antigues terres de conreu, que es comptaven entre les més riques de la comarca, avui es veuen convertides en boscos de pins. Actualment, és una àrea de pícnic i magatzem del parc natural.