Església de Sant Esteve
(Vila-seca - Tarragonès)

Vila-seca - Església de Sant Esteve

Vila-seca - Església de Sant Esteve (Foto: Albert Esteves, 2008)

Vila-seca - Església de Sant Esteve (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

AutorJoan Morsegas
Situació Plaça de l'Església
Edifici d'una sola nau, amb absis poligonal i capelles entre els contraforts. Va ser iniciada l'any 1588 sota el rectorat de Pere Gebellí i encarregada al mestre d'obres Joan Morsegas. La façana principal té una rosassa senzilla i un portal renaixentista emmarcat per dues columnes dòriques i un entaulament amb timpà triangular. El campanar, amb funcions de torre de defensa, va ser alçat l'any 1605. Cap a l'any 1880 es va construir, al seu costat, la capella Fonda o del Santíssim, d'estil barroc popular.