Masia-Molí de Can Batlle
(Vallirana - Baix Llobregat)

Vallirana - Molí de can Batlle

Vallirana - Molí de can Batlle (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1996)

TipusMolí
Situació Molí, 2
InterèsEspecial interès Interessant
Molí fariner edificat cap a la fi del segle XV. S'alimentava de l'aigua de la riera a partir d'una bassa situada al costat. El 1602 s'hi va construir una masia adossada, la de Can Batlle, un cognom documentat a Vallirana des de l'any 1533. A la llinda de la finestra principal hi ha un escut i la data de construcció. Després de la construcció de la casa, el molí va ser transformat i es va construir la mola volandera, conservada en part. A mitjan segle XIX el molí medieval va quedar en desús i es va edificar un segon molí fariner de dues moles, mogut per una roda de calaixos. Va ser adquirit per l'Ajuntament el 1984, i va ser restaurat segons projecte de l'arquitecte Josep Rovira Pey durant els anys noranta. Actualment funciona com a centre cultural.