Capella de Sant Isidori
(Mollerussa - Pla d'Urgell)

Mollerussa - Sant Isidori

Mollerussa - Sant Isidori (Foto: Albert Esteves, 2008)

Mollerussa - Sant Isidori, abans de la destrucció

Mollerussa - Sant Isidori, abans de la destrucció (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1922)

Situació Plaça Major, 4
L'origen de la capella és pot situar al segle XVI i d'aquella època és la porta d'entrada, coronada amb un guardapols conopial de tradició gòtico-renaixentista. La resta és fruit d'una reconstrucció moderna. Damunt la porta hi ha col·locada una làpida del segle XVIII on hi diu textualment: el eminentísimo senyor cardenal Aldobrandini concede cien días de indulgencia rezando un Pater Noster y Ave María delante de esta imagen de san Isidoro mártir. A 22 de mayo de 1731. Es refereix al cardenal Alessandro Aldobrandini, nunci del Papa entre 1720 i1731. La imatge d'alabastre de sant Isidori, d'estil renaixentista, segons la tradició va ser portada de Venècia per un soldat mollerussenc. Destruïda l'any 1936, va ser restaurada a partir dels trossos originals l'any 1977.