Mas d'en Coll
(Roses - Alt Empordà)

Roses - Mas d'en Coll

Roses - Mas d'en Coll (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carretera de les Arenes
El mas, conegut antigament com Mas Roig, està documentat des de l'any 1211 i la nissaga Coll està present a Roses des del 1245. L'edifici actual és del segle XVIII. És de grans dimensions i està format per diferents cossos. El principal consta de planta baixa i dos pisos, teulada a quatre vessants i una torratxa enmig de la teulada. A mà dreta hi ha un cos transversal adossat al qual s'alça una torre de planta circular amb espitlleres, coronada amb una cúpula. A la part del darrera de la casa hi ha una altra torre, aquesta de planta poligonal, utilitzada com a dipòsit. També compta amb una capella, edificada el 1773. El conjunt ha estat restaurat modernament i s'hi han afegit elements decoratius de ceràmica.