Casa Mallol
(Roses - Alt Empordà)

Roses - Casa Mallol

Roses - Casa Mallol

AutorJoan Marés Marés
Situació Plaça de Catalunya, 12
Casa senyorial de l'any 1906. Consta de planta baixa i dos pisos. Verticalment, es divideix en dos cossos. El cos de l'esquerra presenta balcó corregut al pis principal, amb les obertures embellides amb motlluratge floral, i galeria al pis superior amb doble finestra geminada d'arcs de ferradura sostinguts amb columnetes. Fa d'ampit un fris en relleu amb decoració vegetal. El cos de la dreta, on hi ha la porta trilobulada, s'enlaira amb un remat mixtilini fent l'efecte de torre. Hi destaca la tribuna noble, de planta trapezoidal, amb arcs intercolumnars, baranes de forja i vidres emplomats. A l'interior es conserva l'ornamentació original modernista.