Castell de Palau-saverdera
(Palau-saverdera - Alt Empordà)

Palau-saverdera - Castell, torre de les Hores (Foto: Albert Esteves, 2008)

Palau-saverdera - Castell, escut dels Vilarig

Palau-saverdera - Castell, escut dels Vilarig (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació
Va ser construït durant el segle XV per la família Vilamarí, en substitució d'un castell més antic, potser del segle X, situat a pocs metres, on ara hi ha diversos habitatges. Una part del nou castell està ocupada per la casa coneguda com can Mèssio de la Plaça. Es conserva part del recinte emmurallat i de les torres angulars, dues de planta cilíndrica i una de planta quadrada, denominada Torre de les Hores. Té estructura atalussada i al llarg del temps va ser utilitzada com a presó i com a torre de guaita. Al seu costat hi ha l'escut dels Vilarig, senyors del castell durant el segle XVI.