Pou de glaç
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Pou de Glaç

Corbera de Llobregat - Pou de Glaç (Foto: Francesc Alarcón, 2008)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació A tocar del nucli de Sant Andreu de la Barca
El Pou de Glaç de Corbera de Llobregat està situat prop de la desembocadura de la riera de Corbera al riu Llobregat, entre la via del Carrilet i el Canal Sedó, actualment ple de runes. Aquest pou està en bon estat de conservació gràcies a la seva situació estratègica tot i que no s'ha fet cap obra de millora. Data dels segles XVII-XVIII i està construït amb còdols i pedres de sauló, la seva arquitectura és octogonal. Actualment el Grup de Patrimoni, que depèn de l'Ajuntament de Corbera, està coordinant la neteja de tot el radi del Pou, la necessària tanca perimetral per evitar accidents i també la seva restauració.
Text: Francesc Alarcón