El Círcol
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - El Círcol, façana carrer Revall (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep Ros Ros
Situació Plaça de la Vila, 19
L'antiga seu del Círcol Democràtic Recreatiu va ser construïda l'any 1917. Originalment, era un edifici classicista amb quatre parells de columnes a la planta baixa que suportaven un entaulament amb frontó i un gran escut al mig. L'any 1931 la planta noble va ser modificada i s'hi va afegir una gran galeria de fusta que es va convertir en l'element dominant de la façana.

La societat, integrada per comerciants i professionals liberals vinculats al pensament catalanista conservador, va ser dissolta l'any 1939. Posteriorment, l'edifici va acollir l'església provisional, als anys cinquanta i seixanta va ser la seu de Ràdio Martorell i als anys vuitanta es va transformar en discoteca. Actualment, és la seu de la Regidoria de Comunicació, Participació i Cooperació