La Torra (Fundació Col·legi Bosch)
(Begues - Baix Llobregat)

Begues - La Torra (Col·legi Bosch) (Foto: Albert Esteves, 2008)

Begues - La Torra (Col·legi Bosch). postal antiga

TipusEdifici escolar
Situació Camí Ral, 13
Antiga torre d'estiueig construïda, cap a la fi del segle XIX, per l'hisendat barceloní Teodor Bosch. A partir de l'any 1928 va acollir una escola per a noies regentada per les germanes dominiques i en l'actualitat és la seu de la Fundació Col·legi Bosch.

És un gran edifici senyorial d'estil classicista amb una estructura en forma de creu, formada per diversos cossos juxtaposats, amb un distribuïdor central il·luminat per una cúpula vidriada. L'ornamentació és de tipus eclèctic. Adossada a la casa hi ha la capella, d'estil neogòtic, comunicada a través d'un pont.