Església de Sant Joan Baptista
(El Poal - Pla d'Urgell)

El Poal - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2008)

El Poal - Làpida

El Poal - Làpida

Situació Carrer Major
Dedicada a la degollació de Sant Joan. La trobem documentada des de l'any 1391. L'edifici actual, ubicat entre mitgeres, es va construir l'any 1743 (data gravada a la porta) però no es va enllestir fins el 1776. El campanar és encara més tardà, del 1790 i de Francesc Albareda II. Va ser alçada per iniciativa de Francesc Desvalls i d'Alegre, senyor i marqués del Poal, segons la inscripció que figura en una làpida sepulcral. Consta d'una nau coberta amb volta de canó, amb capelles laterals, i un campanar de base quadrada amb el cos superior octogonal. El portal és d'arc escarser, de línies clàssiques. Va ser ampliada l'any 1950-53 per Josep Danés i Torras.