Finestrals de Ca la Teta
(Esparreguera - Baix Llobregat)

Esparreguera - Finestra renaixentistes de Ca la Teta

Esparreguera - Finestra renaixentistes de Ca la Teta (Foto: Albert Esteves, 2020)

Esparreguera - Finestra renaixentistes de Ca la Teta (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Cavallers, 12-14
Es tracta de dues finestres renaixentistes molt notables situades en un edifici de factura moderna, sense cap altre interès. Totes dues tenen els brancals motllurats amb fines columnetes. Es poden datar cap a mitjan segle XVI.

La finestra de l'esquerra té el guardapols rectilini, amb una petita esmotxadura. Les figures dels brancals són dos animals mitològics. Al mig de la llinda hi ha un escut amb un lleó rampant sostingut per dues figures humanes.

La finestra de la dreta té el guardapols mixtilini, coronat amb un floró. L'escut de la llinda està flanquejat per dos lleons drets i als brancals hi ha la figura d'un àngel portant un escut i un estrany animal fantàstic.