Sant Bartomeu de Margalef
(Torregrossa - Pla d'Urgell)

Torregrossa - Sant Bartomeu de Margalef (Foto: Albert Esteves, 2008)

Torregrossa - Margalef, sitges

Torregrossa - Margalef, sitges (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Crtra. N-240 / Crtra. de Torregrossa a Puigverd
InterèsEspecial interès Interessant
El poblet medieval de Margalef, situat al cim d'un petit turó, està documentat des de l'any 1161 i sembla que té un origen musulmà. A mitjan segle XIV comptava amb 34 focs, però als inicis del segle següent es va despoblar. Ara resten només unes quantes pedres i diverses sitges, al costat de l'església romànica de Sant Bartomeu.

D'aquesta només es manté dempeus la façana, coronada amb una doble espadanya de dos pisos. La portada és d'arc apuntat, feta amb dovelles motllurades i embellida amb un guardapols també apuntat. Els especialistes l'han datada cap a la fi del segle XIII.