Cal Sanaüja
(Piera - Anoia)

Piera - Cal Sanaüja

Piera - Cal Sanaüja

AutorAntoni Sahís Roig
Situació Sant Bonifaci, 50
Antiga casa coneguda com a Cal Guixanet que, l'any 1903, va ser objecte d'una profunda remodelació de la qual en va sorgir una espectacular façana modernista. Sembla que llavors era de Joan Antoni Casas Vila, un fabricant de mosaics hidràulics de Martorell. L'any 1945 va ser adquirida per la família Sanahuja, dedicada a la indústria tèxtil.

És un edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, el més alt dels quals s'obre amb una galeria triforada amb barana de pedra calada, amb forma de papallona, i delicats relleus esculpits. És molt notable també la barana del coronament, amb decoració floral, un capcer al mig on hi ha un escut amb l'any 1903, i dos pinacles als extrems. També cal esmentar la gran mènsula esculpida sota el balcó del primer pis. El parament cec està decorat amb esgrafiats florals.