Cases Víctor Riu i Cal Freixedes
(Piera - Anoia)

Piera - Cases Víctor Riu. Escut dels Trinitaris (segle XVII)

Piera - Cases Víctor Riu. Escut dels Trinitaris (segle XVII) (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorEnric Catà Catà
Situació Sant Bonifaci, 16-18
Als primers anys del segle XX, la família Freixedes havia reconvertit un antic edifici entre mitgeres en casa d'estiueig. L'any 1928 la finca va ser adquirida per l'industrial barceloní Víctor Riu Ribera, que va voler aprofitar la casa i el solar del costat per construir un conjunt de sis habitatges, per a cadascun dels seus sis fills. Així, entre 1928 i 1931 va rehabilitar can Freixedes i va construir un edifici de nova planta, segons un projecte encarregat a l'arquitecte noucentista Enric Catà. En la construcció es va aprofitar el portal adovellat de l’antic convent dels Trinitaris, del segle XVII, l'escut dels quals encara és visible sobre la llinda. Les dues cases estan decorades amb esgrafiats de Ferran Serra Sala, amb motius i personatges extrets de la mitologia clàssica.