Can Feixes
(Cabrera d'Anoia - Anoia)

Cabrera d'Anoia - Can Feixes (Foto: Albert Esteves, 2008)

Cabrera d'Anoia - Can Feixes, esgrafiats

Cabrera d'Anoia - Can Feixes, esgrafiats (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Camí que surt de Canaletes
El mas està situat entre camps de vinyes, a tocar del terme de Mediona. Es troba documentat des de l'any 1400, quan era conegut com mas de la Pineda. La família Feixes s'hi va mantenir fins als inicis del segle XX. Després va passar a la família Huguet la qual, en l'actualitat, continua explotant la finca, dedicada a l'elaboració de vins i caves. El conjunt està format per diversos edificis de diferent època: el cos més antic, amb un bell portal adovellat que té un escut a la clau, i algunes finestres antigues emmarcades amb pedra, un celler d'arcs apuntats, i diversos cossos alçats per Benet Feixes al llarg del segle XIX, un dels quals duu la data de 1875. L'any 1945 Ferran Serra i Sala va decorara les façanes amb esgrafiats al·lusius als treballs de la vinya i el vi. Dins el conjunt hi ha també la capella de Santa Eulàlia, bastida el 1878.