Casa Planas i Crehuet
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Casa Planes i Crehuet

Gavà - Casa Planes i Crehuet (Foto: Albert Esteves, 2018)

Gavà - Casa Planes i Crehuet (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça Major - Carrer Salvador Lluch
Casal residencial de tipus senyorial, promogut per Melcior Planas i Crehuet i construït l'any 1859 on hi havia hagut la masia de Can Batlle. Té planta rectangular, amb planta baixa i dos pisos. Aquella és travessada per un passatge que permet l'accés a les Rambles. La decoració de les façanes s'efectua a base de pilars estriats coronats amb capitells clàssics. La planta principal té un balcó corregut que dóna continuïtat a les dues façanes. Adossada a l' encarada a la plaça, hi ha primera font pública de Gavà, que canalitzava l’aigua des de la mina de can Tries (1873).