Carrer Major
(Vallbona d'Anoia - Anoia)

Vallbona d'Anoia - Carrer Major

Vallbona d'Anoia - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer Major
El poble de Vallbona d'Anoia (abans Vallbona d'Igualada) fou durant segles un carrer únic, que anava des de l'antiga església, destruïda l'any 1936, fins al camí ral, convertit el segle XIX en la carretera de Capellades. És el carrer Major, un conjunt de cases d'èpoques diverses però que manté la seva estructura original. Es conserva un bon nombre de portals de pedra, adovellats, molts d'ells amb la data gravada. La majoria són de la segona meitat del segle XVIII, un moment d'impuls econòmic i demogràfic a tota la comarca. L'any 1787 Vallbona comptava amb 243 habitants.