Casa de la Vila
(Capellades - Anoia)

Capellades - Casa de la Vila

Capellades - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2009)

AutorJosep Majó Ribas
Situació Onze de Setembre, 4
Edifici entre mitgeres construït l'any 1902 en un terreny cedit pel primer comte de Godó amb la condició que fos destinat a Ajuntament. L'arquitecte de l'edifici sembla que fou Josep Majó Ribas, arquitecte habitual de les obres d'en Godó. Consta únicament de planta baixa i planta noble. La composició de la façana respon plenament a la seva funció institucional, amb una marcada recerca de la sumptuositat. La planta baixa ve precedida d'un porxo obert amb tres arcades de mig punt, la central presidida per l'escut de la vila. La planta noble, amb balcó de balustres suportat per grans mènsules esculpides, emmarca les tres obertures amb sengles parells de columnes amb el fust ornamentat i capitell compost. La cornisa està decorada amb un reguitzell de mènsules amb guarniment vegetal.