Can Romagosa
(Begues - Baix Llobregat)

Begues - Can Romagosa

Begues - Can Romagosa (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Camí Ral, 4
Des del segle XVI, Can Romagosa ha estat una de les masies més importants del terme i és al seu voltant que ha anat creixent el poble, del segle XIX ençà. La masia, tot i conservar elements antics, ha estat molt transformada. La façana que dona al camí Ral és fruit d'una reforma del 1923. S'estructura simètricament en tres cossos. El central, decorat amb pilastres verticals, és coronat amb un escut rodó amb les quatre barres.

Pel que fa a la seva història, se sap que l'any 1476 era propietat de Pascasi Planas, del qual va passar a Agustí Barberà, veí de Molins de Rei, l'any 1482. L'any 1512, la finca, aleshores denominada Mas Agustí, va ser adquirida per Ponça, vídua de Francesc Girona. Dels Girona va passar, per matrimoni, als Romagosa, cognom que es mantindria durant gairebé quatre segles, fins al matrimoni de la pubilla Antònia Romagosa amb Salvador Mas de les Valls Munné de Can Grau del Coll, l'any 1912.