Torre Guasch
(Capellades - Anoia)

Capellades - Torre Guasch

Capellades - Torre Guasch (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Sant Ramon, 26
La casa de la família Guasch, amb el seu gran jardí, constitueix l'edifici senyorial més important de la vila. És un gran casal, de planta baixa i dos pisos, amb un ampli balcó amb balustrada al primer pis i balcons individuals al segon, tots ells recolzats sobre columnes dòriques. Al coronament trobem també una barana de balustres interrompuda amb trams massissos que fan de pedestal de gerros ornamentals. Té un especial interès la tanca del jardí, formada per dos cossos d'obra, de gran sumptuositat, lligats pel gran portal reixat, amb un notable treball de forja. El conjunt s'ha fet servir en alguna ocasió com a escenari cinematogràfic.