Carrer Major
(Capellades - Anoia)

Capellades - Carrer Major

Capellades - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Major
La vila de Capellades, que d'inici formava un recinte clos entorn de l'església de Santa Maria, va començar a expandir-se a partir del segle XVII afavorida pel desenvolupament dels molins paperers. És en aquella època quan sorgeix la plaça Xica i la plaça Nova, els carrers Nou, de la Canaleta, del Call, de Sant Francesc i d'Oló i l'eix del carrer Major, que donava als portals Sobirà (can Bas) i Jussà (davant del pont del Bisbe). El carrer Major, estret i serpentejant, conserva algunes cases antigues, amb portals adovellats del segle XVII i diverses façanes d'èpoques posteriors guarnides amb esgrafiats.