Molí de Cal Munné (o d'en Farreres)
(Capellades - Anoia)

Capellades - Molí de Cal Munné, portal de 1854

Capellades - Molí de Cal Munné, portal de 1854 (Foto: Albert Esteves, 2009)

TipusMolí
Situació Antoni M. Claret, 7-9
És un antic molí paperer que havia estat adquirit per Francesc Ferreres el 1749, al sector conegut com la Costa. Ell el va reconstruir i en va fer el molí més gran de la comarca. Al portal hi ha la data de 1755 i un rosari esculpit del qual deriva la filigrana que servia per autentificar el paper que s'hi fabricava. Hi ha una altra dovella amb la data de 1792 i en un cos separat, més malmès, la de 1854. El 1918 va passar a mans de la família Munné, que l'ha conservat en molt bon estat i l'ha convertit en museu. L'edifici, restaurat modernament, té l'estructura típica dels molins de l'època, de planta rectangular coberta a dos aiguavessos, amb moltes finestres rectangulars, estretes i ben arrenglerades. A l'interior hi ha un oratori dedicat a l’Esperit Sant i a sant Isidre amb pintures al fresc.