Masia Molins
(Sant Climent de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins (Foto: Albert Esteves, 2009)

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins (Foto: Maria Cinta Fornós, 2008)

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins (Foto: Mª Cinta Fornós, 2009)

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins, interior

Sant Climent de Llobregat - Masia Molins, interior (Foto: autor anònim -calaix.gencat.cat-)

Situació Carretera Prat de la Riba s/n
Situada al peu de la muntanya de Sant Ramon, a tocar de la riera de Sant Climent. Té origen medieval però l'edifici actual, amb ampliacions i modificacions posteriors, és bàsicament el que es va construir el 1709 tot i que els Molins estan documentats a Sant Climent des de 1587. La casa té estructura basilical, amb planta baixa, pis i golfes, i coberta a quatre aigües. A la banda de la riera hi ha un cos afegit, de tres nivells, el superior dels quals és un galeria oberta amb arcades de mig punt. La façana conserva el portal adovellat i els balcons amb llinda i brancals de pedra. Les golfes s'obren amb sis finestretes de punt rodó. A l'entrada del pati es conserva, molt deteriorada, una capella del 1773.