Molí de can Mora
(La Torre de Claramunt - Anoia)

La Torre de Claramunt - Molí de Can Mora, vista aèria

La Torre de Claramunt - Molí de Can Mora, vista aèria (Foto: Google Maps, 2009)

TipusMolí
Situació Torre Baixa
També es coneix com cal Ramonet. Està situat al sector de la Torre Baixa, entre Capellades i la Pobla de Claramunt, al costat mateix de l'Anoia. Consta de diversos edificis que formen un recinte clos, la major part del segle XVIII, tot i que es conserva una torre que podria ser anterior. Va ser edificat per Ramon Romaní i durant u segle va fabricar paper de barba i de fumar. Després va ser adquirit per Pere Mora. Hi ha una capella dedicada a sant Ramon Nonat que està decorada amb escenes de la vida del sant que van ser pintades per un artista francès el 1802.