Cases Miquel Casals
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 71 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Gran de Gràcia, 67 (Foto: Valentí Pons, 2009)

AutorJosep Domènech Mansana
Situació Gran de Gràcia, 67 i Gran de Gràcia, 71
Són dos edificis separats, un d'ells (el 67, que fa cantonada) fruit d'una reforma de l'any 1916, que va suposar la remunta de dos pisos, i l'altre (el 71) construït l'any 1918, amb una estètica molt semblant. Tots dos van ser promoguts per Miquel Casals i projectats per Josep Domènech Mansana (Barcelona, 1885-1973).

Les dues façanes s'estructuren simètricament a partir dels eixos verticals de les obertures. Els dels extrems es projecten amb sengles tribunes de planta poligonal. Els eixos centrals i especialment els coronaments estan resolts de manera diferenciada a cada edifici, dins d'un mateix estil. Al de la cantonada veiem uns frontons amb un òcul que remarquen els eixos laterals mentre que a l'altra apareix un cos central a tall de sobreàtic.