Centre Moral de Gràcia
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Centre Moral de Gràcia (Foto: Valentí Pons, 2009)

TipusAteneus i centres socials
AutorFrancesc Berenguer Mestres
Situació Ros de Olano, 7-9
El projecte, de l'any 1904, va ser signat per Miquel Pascual, però en va ser l'autor Francesc Berenguer, que en aquella època era el vicepresident de l'entitat. La sal d'actes va ser refeta l'any 1914 després d'haver patit un incendi. La façana combina el maó vist amb l'obra de maçoneria i té com a element central un gran balcó amb la barana de forja, que enllaça amb les obertures geminades de la planta baixa.

El Centre Moral i Instructiu de Gràcia va ser fundat l'any 1869 i la seva primera seu estava a l'actual carrer Montseny. Tenia com a objectiu fomentar les escoles catòliques a la vila