Campanar de l'església de Sant Climent
(Sant Climent de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Climent de Llobregat - Campanar romànic

Sant Climent de Llobregat - Campanar romànic (Foto: Albert Esteves, 2009)

Sant Climent de Llobregat - Campanar

Sant Climent de Llobregat - Campanar (Foto: Maria Cinta Fornós, 2007)

Sant Climent de Llobregat - Campanar romànic (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Carrer de l'Església
El campanar és l'únic que resta de la primitiva església romànica, construïda el 1058. D'aquesta època és només el pis inferior, fet amb lloses i carreus de llicorella i ornamentació amb arcuacions llombardes. Aquest pis té una petita finestra, emmarcada en pedra rogenca. El segon pis és del segle XII. No té arcuacions i està fet amb carreus de pedra molt ben tallats i ajustats. Té finestres a les quatre cares, més grans que la del pis inferior i amb la barbacana ornada amb dauets. La part superior correspon a la reforma de l'església del segle XVIII.