Casa Coca
(La Pobla de Claramunt - Anoia)

La Pobla de Claramunt - Casa Coca, finestra esquerra (Foto: Albert Esteves, 2009)

La Pobla de Claramunt - Casa Coca, finestra central

La Pobla de Claramunt - Casa Coca, finestra central (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer Major, 24-26
InterèsEspecial interès Interessant
La família Coca està documentada a la Pobla des de l'any 1344. La seva casa del carrer Major té un gran interès perquè conserva tres finestrals renaixentistes, una de les poques mostres d'aquest estil a tota la comarca. La finestra central està emmarcada amb columnes cilíndriques i coronada amb un frontó triangular amb dos àngels que sostenen un medalló. Les finestres dels extrems presenten columnes de fust recte, decorades amb relleus, i els frontons són semicirculars, en forma de petxina. Les tres estan, a més, voltades de garlandes. La casa es coneix també com Cal Marí.