Can Trilla
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Can Trilla

Barcelona - Can Trilla (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Can Trilla (Foto: Valentí Pons, 2009)

Situació Gran de Gràcia, 177-181
L'origen de la masia se situa al segle XVII, però el seu aspecte actual, a causa de les diverses modificacions efectuades al llarg del temps, és força diferent de l'original.

La primera documentació escrita és de l'any 1728. Hi té adossada una capella, del segle XVIII, que conserva unes interessants pintures al sostre. La capella actual, però, ocupa l'espai de l'antic celler. La planta noble era la residència dels amos, que hi passaven llargues temporades. A la planta baixa hi vivien els masovers.

L'any 1803 Marià Simó la va vendre a Antoni Trilla, advocat barceloní. A partir de 1825 es van començar a urbanitzar les terres del mas. A començament del segle XX va ser habilitat com a escola, després va ser cinema i seu d'algunes entitats socials. Des de 1940 és la residència de les Germanes de Jesús Pacient.