Casa Jacint Bofill
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Maurici Serrahima, 14 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Maurici Serrahima, 14 (Foto: Valentí Pons, 2009)

AutorJaume Gustà Bondia
Situació Maurici Serrahima, 14 / Pérez Galdós, 14-18
Edifici en cantonada, obra dels anys 1899-1900. Consta de planta baixa i dos pisos. El pis principal és recorregut per un balcó que enllaça les dues façanes. L'aparell ornamental és de caràcter eclèctic, amb molts elements extrets del repertori clàssic. Hi destaca el coronament, amb una destacada cornisa amb permòdols i un capcer esglaonat: La cantonera imita un encoixinat de carreus mentre que el parament de les façanes és un estucat que evoca el maó vist.

L'arquitecte Jaume Gustà i Bondia (Barcelona, 1853 - 1932) va ser un important exponent del modernisme barceloní, tot i que en aquesta casa, d'un eclecticisme gairebé canònic, s'hi allunya força. Va ser arquitecte municipal de Barcelona a partir de 1916.