Can Llong
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Can Llong (Foto: Joana Marlés -Invarquit -Gencat.cat-, 1988)

Gavà - Can Llong

Gavà - Can Llong (Foto: Museu de Gavà)

Situació Carretera de la Sentiu
Masia d'origen medieval, probablement del segle XIV, coneguda inicialment com a mas Sbert. La família Sbert en va mantenir la propietat fins a l'any 1663. Llavors va ser adquirida pel pagès Miquel Sadurní, la filla del qual es va casar amb Josep Llonch, la nissaga del qual la va posseir des del segle XVIII fins als anys setanta del segle XX.

La casa ser reformada i ampliada el 1833 data que trobem inscrita a la façana, on hi ha un rellotge de sol. Estava en molt mal estat i va ser adquirida per l'Ajuntament i posteriorment restaurada (any 2000). Ara acull un restaurant que dóna servei a l'àmplia àrea de lleure de la Sentiu.