Església de la Pietat i escola Pia
(Igualada | Eixample - Anoia)

Igualada - Escola Pia i església de la Pietat

Igualada - Escola Pia i església de la Pietat (Foto: Albert Esteves, 2009)

AutorPau Riera Galtés
Situació Plaça Castells
Els escolapis, presents a Igualada des de 1732, es van establir el 1858 a l'antic convent dels agustins, on hi havia l’emplaçament de l’església de santa Maria Egipcíaca. L'edifici de l'escola i el de l'església tenen una façana unitària que dona a la plaça. Va ser projectada per Pau Riera l'any 1908. L'església és un edifici neoclàssic d'una sola nau, situat a l'extrem del conjunt. Hi destaca el cambril de la Mare de Déu de la Pietat, restaurat per Cèsar Martinell els anys 1940-47. Són molt interessants les pintures, obra de Joan Torras Viver, de 1959. La imatge la Mare de Déu, copatrona d'Igualada, és una talla gòtica d'alabastre, del segle XV.