Església de Sant Romà
(Santa Maria de Miralles - Anoia)

Santa Maria de Miralles - Església de Sant Romà

Santa Maria de Miralles - Església de Sant Romà (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Trencall que surt de la carretera de Carme
Està situada enmig de camps, vora la carretera de Carme, al costat de la masia homònima. És possible que tingui un origen romànic però no surt a la documentació fins el 1413, amb el nom de Florençola, i més tard amb el de Sant Romà de Françola, sempre depenent de Santa Maria de Miralles. El 1915 es va convertir en la parroquial del terme. Ha sofert moltes transformacions al llarg dels anys, ha estat ampliada i s'ha modificat la façana. Al costat hi té la rectoria. Conserva, però, el portal adovellat de mig punt i una estreta finestra al seu damunt. Durant la guerra civil va ser utilitzada com a escola.