Casa Enric Cera
(Barcelona | Vila de Gràcia - Virreina - Barcelonès)

Barcelona - Casa Enric Cera (Or, 38-40) (Foto: Valentí Pons, 2008)

Barcelona - Casa Enric Cera (Or, 38-40) (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Or, 38-40 / Torrijos, 53-59
Edifici de l'any 1914, situat en una cantonada, amb una de les façanes flanquejada per dues grans torres de planta quadrada, coronades per sengles pinacles de pissarra, molt aguts. Els principals elements ornamentals són les impostes que marquen els forjats de cada pis, els guardapols motllurats de referència gòtica, i els prominents voladissos.

Va ser projectat per un dels arquitectes més reconeguts de l'època, Enric Sagnier Villavecchia (Barcelona, 1858 - 1931). L'estil s'inspira en el gòtic civil català, tot i que en fa una interpretació força lliure.