Creu Nova
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Creu Nova

Corbera de Llobregat - Creu Nova (Foto: Albert Esteves, 2008)

Corbera de Llobregat - Creu Nova (Foto: Albert Esteves, 2006)

Corbera de Llobregat - Creu Nova (Foto: M.M. Berenguer, 2009)

Corbera de Llobregat - Creu Nova (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Corbera de Llobregat - Creu Nova (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1919)

Corbera de Llobregat - Creu Nova. Postal antiga

TipusCreus monumentals
Situació Carrer de la Creu Nova
Documentada des del 1566, constitueix un dels millors exemples de creu de terme de Catalunya. Obra del segle XVI, és possible que originalment estigués protegida per una edícula de pedra d'arcs apuntats sostinguts per quatre columnes vuitavades, de les quals es conserven les bases. Malmesa el 1868, va ser restaurada poc després, el 1883. Bellament esculpida, la creu mostra per una cara el Crist crucificat i per l'altra la Verge. Al capitell s'hi poden veure els Evangelistes i l'escena de la Visitació.