El Rec
(Igualada | Barri del Rec - Anoia)

Igualada - El Rec

Igualada - El Rec

Igualada - El Rec

Situació Rec
Un dels elements més característics de l'urbanisme d'Igualada és el Rec, una séquia de més de tres kilòmetres de llargada que ressegueix la ciutat per la seva banda sud. Té el seu inici al Molí Nou on rep l’aigua de l’Anoia a través d’una resclosa i acaba a l’antic Molí de l’Abadia, prop del terme de Vilanova del Camí. Per extensió, el Rec dona nom a tot un barri industrial on des del segle XVIII es van començar a concentrar les adoberies de pell, una de les indústries més tradicionals d'Igualada, que es proveïen de l'aigua subministrada pel mateix Rec. Recórrer el Rec des d'una punta a l'altra és un passeig que ens endinsa a l'urbanisme preindustrial del segle XVIII i ens permet contemplar un bon nombre de velles adoberies, amb els seus contraforts, passeres, piques i comportes.