Església de Sant Hilari
(Vilanova del Camí - Anoia)

Vilanova del Camí - Església de Sant Hilari, portada (Foto: Albert Esteves, 2009)

Vilanova del Camí - Església de Sant Hilari, campanar

Vilanova del Camí - Església de Sant Hilari, campanar (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer Major
De la primera església de Vilanova del Camí, documentada des de l'any 1305, no en resta cap vestigi. El temple actual va ser alçat entre els anys 1800 i 1803, pocs anys després que fos declarada parròquia independent de la Pobla de Claramunt (1779) Compta amb una nau única, amb capelles laterals entre els contraforts i volta de llunetes. Adossat a la façana hi ha el campanar, de base quadrada, que esdevé octogonal a mitja alçada. La portada és d'arc escarser, flanquejada per dues pilastres que sostenen un entaulament inacabat. El seu estil és molt semblant al de la porta de la Pobla de Claramunt, feta pocs anys abans. Més amunt de la porta hi ha una fornícula amb la imatge del patró.