Lluïsos de Gràcia
(Barcelona | Vila de Gràcia - Virreina - Barcelonès)

Barcelona - Lluïsos de Gràcia, 1928

TipusAteneus i centres socials
AutorAntoni Rovira Trias
Situació Plaça Nord, 7
L'entitat, un ateneu cívic-cultural d'arrel catòlica, va ser fundada l'any 1955 sota el nom de Corte Angélica de San Luis Gonzaga de Gracia, fruit de la fusió de la Pia Unión de Jóvenes Devotos de San Luis Gonzaga i el Gimnasio de los Luises, associacions totes elles promogudes per mossèn Jaume Alsina . La seva seu a la plaça Nord, tot just urbanitzada aquells anys, va ser alçada l'any 1879. La seva façana és de tipus classicista i està formada per tres cossos. Els laterals estan coronats amb frontons triangulars, mentre que el central és presidit per un rellotge de sol esgrafiat, obra de Jordi Nogué. L'edifici ha estat reformat l'any 2015.