Font de la Travessera de Gràcia
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Font de la Trav. Gracia, 126 (Foto: Valentí Pons)

Barcelona - Font de la Trav. Gracia, 126 (Foto: Gonzalo de Reparaz (Arxiu ICGC), 1930)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Travessera de Gràcia, 126
Font pública construïda l'any 1844, tal com indica la làpida: la escasez de agua en que se hallaba el barrio de Gracia impulsó al Ayuntamiento la construcción de esta fuente que empezó a fluir el día cinco de abril del año 1845. És tota ella de pedra, amb tres brocs, una pica rectangular i una balustrada de terra cuita sobre la qual es disposen dos gerros de ceràmica. Està guarnida amb un plafó de rajoles on es repeteix el mateix motiu, un mascaró d'on raja l'aigua que cau en una pica en forma de copa.

La decoració ceràmica és força posterior a la font, probablement de les primeres dècades del segle XX. En una rajoleta encara s'hi pot llegir S. Sunet, ceram..., que remet l'autoria al ceramista Salvador Sunet i Urgellès.