Casa Homs
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Casa Homs (Foto: Albert Esteves, 2008)

Corbera de Llobregat - Casa Homs

Corbera de Llobregat - Casa Homs (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carreró de Santa Magdalena, 17
Edifici de 1922 conegut també com a Casal de la Mercè o Torre dels Capellans. Té quatre pisos amb golfes i coberta a quatre aigües. L'entrada principal, pel carrer de Santa Magdalena, és a l'altura del tercer pis. És una de les cases modernes més característiques de Corbera de Dalt, especialment per la seva destacada terrassa a tres nivells, més ampla en la seva part central, sostinguda per pilars de maó vist. També són de maó vist els emmarcaments de les obertures, les baranes i les cantoneres.

La casa va ser edificada pel contractista o mestre d'obres Pujol, promoguda pels germans Homs i Ginesta. Els tres germans eren capellans i van morir durant la Guerra Civil. La germana, Concepció, va quedar com a única propietària i va vendre la casa al bisbat de Barcelona.