Can Macià
(Òdena - Anoia)

Òdena - Can Macià, edifici modern (Foto: Albert Esteves, 2009)

Òdena - Can Macià, rellotge de sol

Òdena - Can Macià, rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carretera d'Òdena a Igualada
Mas documentat des del segle XIV. Antigament era conegut amb el nom de mas Rossinyol de Moragues i posteriorment com mas Macià Aguilera. La família Aguilera, i els seus descendents, els Gibert, Vives, Bohigas i Casanovas, n'ha mantingut la propietat des del segle XVI. Des d'aleshores es dedica al conreu de la vinya i l'elaboració de vins i caves. La casa principal va ser restaurada cap al 1940, tot mantenint l'estructura típica de la masia catalana, amb gran portal de punt rodó, finestres rectangulars amb ampit de pedra, galeria superior i teulada a dos aiguavessos. Hi destaca el magnífic rellotge de sol que duu la data de 1877 i el nom de Fermí Vives.