Sant Bernabé d'Aguilera
(Òdena - Anoia)

Òdena - Sant Bernabé d'Aguilera

Òdena - Sant Bernabé d'Aguilera (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Raval d'Aguilera
Església romànica situada al costat del mas del mateix nom, prop del raval d'Aguilera. Té una sola nau de planta rectangular, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular. A la façana principal hi ha una porta de mig punt, una finestra en forma de creu i una espadanya, fruit d'una reforma moderna. La porta original, ara tapiada, es pot veure encara a la façana nord. L'absis permet veure el tipus d'aparell, fet amb carreus de mida gram, ben escairats i polits. Al bell mig presenta una finestra de mig punt, de doble esqueixada, adovellada. Ha estat datada cap al final del segle XII, si bé degué ser força modificada els segles XVII o XVIII. Va ser restaurada pel propietari del mas, Joan Ferran, l'any 1954.