Casa Leandre Escala
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Casa del carrer Sant Antoni

Corbera de Llobregat - Casa del carrer Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2008)

Corbera de Llobregat - Casa del carrer Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer de Sant Antoni, 27
Des de principis del segle XX, Corbera va començar a acollir els primers estiuejants barcelonins. Alguns s'allotjaven a les fondes (la fonda Julita, cal Costa, la fonda Roca...) mentre que d'altres van decidir de fer-s'hi una torre d'estiueig. Una de les mostres més interessants que es conserven és la casa del carrer de Sant Antoni, prop de l'església, amb façana també a l'avinguda Catalunya. El seu estil és eclèctic, vagament inspirat en l'arquitectura rural. Hi destaquen les balconades de pedra, amb balustres i elements esculpits, les llindes ornamentades de les finestres i, especialment, el pronunciat ràfec de la teulada sobre embigat de fusta, decorat amb formes geomètriques.