Castell de la Roqueta
(Sant Martí de Tous - Anoia)

Sant Martí de Tous - Castell de la Roqueta

Sant Martí de Tous - Castell de la Roqueta (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí de Cal Maginet
Aturonat dalt d'un puig rocallós, en un sector boscós i poc poblat del terme, el poc que resta en peu del castell de la Roqueta és un llenç de mur, reforçat interiorment amb dos arcs de mig punt adovellats. Sembla que podria correspondre a la sala principal, o bé a la capella del castell, dedicada a sant Miquel. Al punt més alt del turó hi ha algunes restes del que havia estat una torre, segurament la part més antiga del castell. Aquest està documentat des de l'any 960. Als inicis del segle XI pertanyia als Cervelló-Alemany, els quals l'any 1229 el van cedir al monestir de Santes Creus.
Per accedir-hi cal arribar a l'església de Santa Maria de la Roqueta, des d'on surt un camí, en prou feines insinuat, que puja fins a dalt del turó.