Església del castell
(Castellolí - Anoia)

Castellolí - Església del castell (Foto: Albert Esteves, 2009)

Castellolí - Església i castell

Castellolí - Església i castell (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí de Cal Bruguers
Situada dins l'antic recinte emmurallat, dalt del turó, va ser la capella del castell i també va tenir funcions parroquials, sota l'advocació de sant Vicenç. Està documentada des del segle XI. Només en resta una part del mur lateral i un bon tram de l'absis. Es poden observar clarament les bandes llombardes. L'aparell està format per carreus petits a la base i més grans a la part superior, aquests més ben escairats. Es pot datar al segle XI. Actualment es troba plena de terra i envaïda per la vegetació. Caldria una neteja que permetria veure l'estructura interior.