Sant Gil de Solanelles
(Els Prats de Rei - Anoia)

Prats de Rei - Solanelles

Prats de Rei - Solanelles (Foto: Albert Esteves, 2009)

Prats de Rei - Cementiri de Solanelles

Situació Solanelles
Necessita intervenció urgent
Solanelles és un petit llogaret que va ser cap d'un antic terme, agregat a Prats de Rei l'any 1840. El lloc, on hi havia una torre i després un castell, està documentat de de l'any 1022 i l'església és esmentada des de mitjan segle XI com a parroquial de Solanolas. Cap al segle XV va passar a ser sufragània de Sant Pere Sallavinera, de la qual continua depenent. L'església actual és del segle XVIII i es troba en un estat lamentable, amb la volta completament esfondrada. Els murs exteriors, fets amb carreus de pedra, encara s'aguanten dempeus, amb algunes esquerdes. A la llinda de la porta hi ha la data de 1732. Al costat de l'església hi ha el petit cementiri, amb dos panteons de tipus historicista.