Capella de la Mare de Déu de les Olles
(Veciana - Anoia)

Veciana - Capella de la M.D. de les Olles

Veciana - Capella de la M.D. de les Olles (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Molí de la Roda
Està dedicada a la Mare de Déu de la Concepció i se la coneix també com Mare de Déu dels Molins de Segur. És una capella rural situada al costat del Molí de la Roda on, fins l'any 1936, hi va haver una pintura de la Mare de Déu de les Olles, amb un munt d'olles al seu costat, potser fent referència al cognom dels senyors del molí i del terme, els Calders, barons de Segur. Se sap que ja existia al segle XVII. És sufragània de l'església parroquial de Veciana. Consta d'una sola nau de planta rectangular feta amb carreus de pedra irregulars, amb portal de llinda recta i campanar d'espadanya.