Plaça Gran
(Calaf - Anoia)

Calaf - Plaça Gran

Calaf - Plaça Gran

Calaf - Plaça Gran (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1024)

Situació Plaça Gran
A mitjan segle XIV es va originar l'antic mercadal, extramurs del castell. La plaça, així com els estrets carrerons que l'envolten, es va configurar a partir del segle XVI, coincidint amb l'important augment demogràfic que es va produir a conseqüència de la puixança econòmica que produïa el comerç del blat. Té una planta irregular i un cert desnivell. A part de l'església, està envoltada per un conjunt de cases porticades, amb arcs de mig punt o rebaixats i embigat de fusta, edificades al llarg dels segles XVI al XIX. Restaurada i pavimentada modernament, constitueix un dels conjunts urbans més interessants de la comarca.